Użytkownik:
Hasło:
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Rejestracja Zaloguj

Polskie Forum Graczy - AFTERFALL.net Strona Główna » Afterfall: Insanity » Materiały » Screeny 1
Poprzedni temat «» Następny temat
Screeny 1
Autor Wiadomość
The One

Status:
Wysłany: 2009-12-22, 19:52   

obiecane screeny

Rascal 2009-12-22 18-30-11-29.jpg
no rozwiazujemy problemy z AI :):)
Plik ściągnięto 462 raz(y) 231,39 KB

Rascal 2009-12-22 18-19-10-04-1.jpg
takie dyskusje wijskowe
Plik ściągnięto 492 raz(y) 239,74 KB

SeSim

Status:
Wysłany: 2009-12-22, 22:08   

No no, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem. Statycznie naprawdę super. A animacje już poprawili? :P Te pancerze żołnierzy to trochę na pancerzach samurajów wzorowane :) Te pikowane nakładki to jest ochrona przeciw broniom obuchowym czy palnym?
OFF-TOP NINJA AGENT #001

IX. Thou shalt not worship false connectors. A special place in SCSI Hell is reserved for designers using 25 pin connectors on SCSI devices!

BlazakoV 
Homo ignavus

Status:
Wysłany: 2009-12-23, 03:58   

Sorry ale parę postów najwyraźniej poleciało w kosmos przy porządkach. :-) Wrzucę to co się uchowało:

Cytat:

sebeksd napisał:
Pikne :) Thx za screeny :)

Świetnie Wam wyszło :)

PS: Jedna uwaga (nie brać tego za krytykę) Ci goście ze zmutowanymi twarzami mają mocną mutacje oka po tej samej stronie co z daleka może ich nieco za bardzo upodabniać (mimo że z bliska widać że są różni)

Poza tym nie mam więcej uwag ale musze przyznać że "armory" gości na drugim screenie są świetne z dwóch względów :
- ich konstrukcja zdaje się być bardzo naturalna
- nie wyglądają jak by miały grubość papieru (co czasem się zdarza w innych grach)

i jeszcze może pytanko małe:
- przy jakimś standardowym sprzęcie na jakim odpalacie ile FPSów jest, tak na oko ?:P

The One napisał, że jest to odpalone na sprzęcie z 8800GT z dużą ilością RAMu. Ktoś jeszcze dalej coś pisał o kartach graficznych, nie pamiętam tego, ale to i tak było OT :-)

sebeksd

Status:
Wysłany: 2009-12-23, 08:15   

To był mój ot i nie cały post był offtopowany :P

a tu treść (miałem zakładkę z tym otwartą :P)

"GF8800 też właśnie mam, na ile fpsów można liczyć przy takiej ? :P (karta nie do zdarcia)

PS: To raczej nie ma związku ale ostatnio pewną ciekawostkę zobaczyłem mianowicie bawiłem się OC grafy (albo raczej Down Clockiem) bo chciałem zobaczyć na jak najniższych taktach giery w które ostatnio gram będą chodzić przyzwoicie (przykład dragon age to około 25 FPS do miłej gry) no i skręcałem grafe aż do momentu gdy skończyły mi się suwaki (taktowanie na wszystkim o połowę niższe niż nominalne) no i grafa dalej wydalała ponad 25 fps ale mniejsza o to.
W GPUZ'ie niedawno dodali nowe pola, najbardziej istotne było dla mnie GPU Load gdzie pokazuje procentowo jak obciążony jest GPU, no i w DA na standardowych taktach było koło 80-90% a przy Low praktycznie to samo co znaczy że grafa zawsze idzie na maksa po produkcji i teraz punkt kulminacyjny :P Z ciekawości chciałem zobaczyć ile będe mieć klatek przy grze która na standardzie ma już koło 25 fps (lub mniej) więc oczywisty wybór padł na GTA IV, i to co zobaczyłem mnie przeraziło ...
Przy standardowym takcie 25 FPS przy połowie taktowania też 25 fps ...
Prawie spadłem z krzesła, (tu i tu detale prawie na maksa) popatrzyłem na różnice GPU Load a tam ... Standart -> 30% zajętości przy Low taktach 70-80% ...
W tym samym czasie CPU jeden rdzeń praktycznie na maxa czyli w moim przypadku 50% mocy proca ... (a proca słabego nie mam C2D 3GHz).
Także teraz wiem że testy najnowszych graf na GTA jest całkiem bez sensu jak moja na standardzie pracuje na 30% (przykład nowy radek) ...

Może taka ciekawostka w czymś Wam pomoże (jakieś pomiary gpuzem czy cuś):P
A i GPUZ pokazuje też zajętość pamięci grafy i zajętość kontrolera pamięci (to 1 może być przydatne)."

magnat 

Status:
Wysłany: 2009-12-23, 10:53   

http://polygamia.pl/Polyg...niesien_do.html

czy o ten filmik chodzi?

@Blazkov daj te wszystkie materiały na oficjalną stronę
niech zagranica też sobie poogląda

bedlamite 

Status:
Wysłany: 2009-12-23, 10:55   

Hmm. Tekstury są fajnie wysokiej rozdzielczości. Tylko co się stało z cieniami?

BlazakoV 
Homo ignavus

Status:
Wysłany: 2009-12-23, 13:21   

News poleciał, zaraz dorzucę screeny.

Endaddy09 

Status:
Wysłany: 2009-12-27, 09:21   Screeny 1

Zaryfajny jest pandzior.
Plss walnijcie screeny wszystkich tych edkow zrobionych przez FH lub chociarz pokarzcie ich w tym co sie eud-booki wsadza w tej ksiedze. Bo chciałbym je zobaczyć.

Augustus

Status:
Wysłany: 2009-12-27, 23:07   

Cytat:
Te pikowane nakładki to jest ochrona przeciw broniom obuchowym czy palnym?
Patrz prawa noga żołnierza w białym :)

SeSim

Status:
Wysłany: 2009-12-28, 09:29   

Wybacz, jestem chory i nie kumam :D

Żołnierz ten ma pustą kaburę na biodrze oraz na łydce jakieś do niczego nie pasujące puzderko :P
OFF-TOP NINJA AGENT #001

IX. Thou shalt not worship false connectors. A special place in SCSI Hell is reserved for designers using 25 pin connectors on SCSI devices!

Augustus

Status:
Wysłany: 2009-12-28, 17:00   

To są paski systemu molle - modularnego systemu pozwalającego w różny sposób konfigurować oporządzenie. Widać to najlepiej w górnej częsci ramienia w pancerzu żołnierza (zielony) i właśnie dzięki zaczepionej kieszonce na nodze pancerza strażnika schronowego (biały). Z jednej strony paski molle czynią te pancerze bardziej w konwencji realistic sci-fi, z drugiej pozwolą w grze nieco zróżnicować modele żołnierzy poprzez różne rozmieszczenie kieszeni i ładownic.

Tu wygooglowana na szybko fotka kamizelki w systemie molle "czystej" i "obudowanej" http://www.captaindaves.c...a/MOLLE-MVP.jpg

BlazakoV 
Homo ignavus

Status:
Wysłany: 2009-12-28, 20:13   

Od strony realizmu oporządzenia chyba NIKT sie nie będzie mógł przyczepić. :)

SeSim

Status:
Wysłany: 2009-12-29, 11:05   

Aaaa czyli te pikowane płachty to rzepy? :P Sorry chorym i jakoś nie skleiłem :)
OFF-TOP NINJA AGENT #001

Augustus

Status:
Wysłany: 2009-12-30, 17:40   

nie rzepy. Poziome paski materiału/tworzywa o odstępach równych szerokości paska i przymocowanych co regularną długość. Kieszenie i ładownice mają z kolei pionowe pasy z rzepami które przekładasz przez oczka powierzchni mocowania. Proste jak konstrukcja cepa, i trzyma się jak trzeba.

Ciekawostka: W wielu istniejących body armorach z powierzchniami systemu molle powierzchnie mocowania są też na boku korpusu. W grze komputerowej oznaczałoby to jednak konieczność zrobienia animacji postaci dla sytuacji w której panele są puste, i sytuacji w której są zapełnione. Wszystkich animacji włącznie z chodzeniem, zapalaniem światła, bieganiem, strzelaniem etc. bo inaczej ramiona przenikałyby przez kieszenie :) Ot taka ciekawostka dla ludzi interesujących się procesem powstawania gier komputerowych :)

Polskie Forum Graczy - AFTERFALL.net Strona Główna » Afterfall: Insanity » Materiały » Screeny 1
Odpowiedz do tematu